SAÇLARIM DÖKÜLÜYOR NE YAPMALIYIM?

20 May 2020

Covid-19 nedeniyle ev izolasyonunda saçlarınızda dökülmenin arttığını mı düşünüyorsunuz? Saç dökülmesine karşı uygulayabileceğiniz tüyolar hazırladık.

Covid-19 Salgını ile birlikte tüm dünyada değişiklikler meydana geldi: Sosyal mesafe, İzolasyon ve Karantina kelimelerini yaşayarak öğrendik. ‘Her şeyin başı sağlık’ diyerek kendimizi hastalıklardan koruma çözümlerimize bir de ‘’karantina’’ eklenince alışkın olmadığımız bir düzene geçiş yaptık, yeme içme alışkanlıklarımızdan tutun da uyku düzenimize kadar her şeyimiz değişti.

Aniden değişen hayat düzenimiz metabolizmamızı da aynı şekilde etkiledi. Günümüzü evlerimizde daha fazla yiyecek tüketerek daha az hareket ederek geçirmeye başladık, normal hayatımızda işe giderken ya da en basitinden rahatlıkla yürüyüşe çıkabilirken formumuzu koruyabiliyorduk ancak sürekli evde olduğumuz bu günlerde hareketsiz kaldık, metabolizmamız yavaşladı ve kilomuzda artış olduğunu fark etmeye başladık. Normalde günlük hayatında aktif spor yapan kişiler de hiç spor yapmadı. Bütün bunlar metabolizmamızı yavaşlatırken vücudumuzun ihtiyaç duyduğu oksijen miktarının da düşmesine neden olabilir. İlkbahar aylarında sıklıkla duyduğumuz ‘’mevsim geçişi nedeniyle saç dökülmelerinde artış’’ oluyorken bir de bu yeni düzen saç dökülmesine yeni bir faktör olabilir mi? Hayat tarzımızdaki bu değişiklikler saçlarımızı da etkilemiş olabilir mi?

Saç dökülmenizi tespit etmek için bu soruları eski düzeninizle kıyaslayarak kendinize sormanızı öneririz.

1. Saçlarınızı ne sıklıkla yıkıyorsunuz?

2. Saç bakım ürünlerinizi kendi saç tipinize uygun olarak mı seçiyorsunuz?

3. Saçlarınızı sürekli ev topuzu-at kuyruğu şeklinde mi kullanıyorsunuz?

4. Stres, endişe, kaygı gibi duygularınızda artış var mı?

5. Uyku ve beslenme düzeniniz ne kadar değişti?

Bu soruları sorarak ilerlemeniz

hem kendi sağlığınız hem de saç sağlığınız için önemli bir ilerleme göstermenizi sağlayacaktır.

Sağlıklı saçlar sağlıklı saç derisinde ve sağlıklı bedende büyür,

en güzel çiçeklerin sağlıklı toprakta yetiştiği gibi.

1. Saçlarınızı her gün yıkayın. Saçları her gün yıkamak, yağlanma, terleme gibi sorunları önler ve saç derisindeki tıkanan gözenekleri açarak saç derinizin nefes almasına sebep olur.

2. Saçlarınızı her gün tarayın ve dökülen saç miktarını ölçmeye çalışın. Saçlarınızı 3 günde bir taramak sizi yanıltabilir çünkü olağanüstü derecede dökülmüş saç miktarı ile karşılaşabilirsiniz. Her gün taramak sizi doğru tespite götürecektir.

3. Her gün saçlarınızı yıkadıktan ve kuruttuktan sonra saç diplerinize top uçlu fırçalarla ya da ellerinizle masaj yapabilirsiniz. Bu kısa işlem saç diplerinizin kan dolaşımını arttırır.

4. Tararken karışan saçlara nazik davranın, sert hareketler saçlarınızın dökülmesine neden olabilir. Saçlarınızı uçlardan yukarı doğru çözerek taramanız saç uçlarında kırıkların oluşmasını da önlemeye yardımcı olacaktır.

5. Saçlarınızı tanıyın, saçlarınızın yağlı ya da kuru yapıda olmasına göre ürün seçimine dikkat edin.

6. Saç diplerinize yağ ya da yağ içerikli maddeler kullanmaktan kaçının, yanlış ürün kullanımı saç derisindeki gözenekleri tıkayarak saç dökülmesini arttırabilir.

7. Saçlarınızda kaşıntı varsa tırnaklarla kaşımaktan uzak durun, saçlarınızı yıkarken de tırnaklarınızla sert hareketler yapmaktan kaçının. Yaraların oluşumuna ya da mevcut yaraların mikrop kapmasına neden olabilirsiniz. Saçlarınıza parmak uçlarınızla yumuşak hareketlerle masaj yapmanız en doğrusu! Bu sayede kan dolaşımını arttırarak yeni saç oluşumuna destek olabilirsiniz.

Bunların haricinde, fark edeceğiniz olağanüstü miktarda saç dökülmesi, kaşıntı sorunu, kepeklenme, pullanma ve yağlanma gibi sorunlar ile karşılaşıyorsanız profesyonel saç analizi ile saç sorunlarınızın kaynağını bulmanız gerekmektedir. Türkiye’nin ilk ve tek rakamsal verilerle saç sağlığını analiz eden firmasıyız ve tamamen kişiye özel saç bakımı terapileriyle bu sorunları çözümlüyoruz. Evde kullanabileceğiniz saç bakımı ürünleriyle de kendi profesyonel saç bakımınızı yapmanızı sağlıyoruz.

Evinizde profesyonel saç bakımına ne dersiniz?